Η Πηγή του … Καλού !

sunsetGrainΤι φταίει και ο κόσμος ολόκληρος δείχνει ξαφνικά να τρελάθηκε; Τι είναι αυτό που κτύπησε σαν συναγερμός στην άρχουσα τάξη και ξαφνικά οι ελάχιοστοι κατέχοντες τα πολλά (354 άνθρωποι σε όλο το κόσμο βγάζουν ετησίως όσα ο μισός πληθυσμος της γης)  τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια ολόκληρης της ανθρωπότητας; Αποσύροντας όλο το χρήμα από τις αγορές και δημιουργώντας την παγκόσμια κρίση χρέους κι ένα παγκόσμιο χάος;

Η ενέργεια είναι το πρόβλημα. Αμέσως διαβάζοντας το οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι «ε ναι, γίναμε πάρα πολλοί, καταναλώνουμε παρα πολλή ενέργεια, το πετρέλαιο είναι πλέον λίγο, οπότε…» ; Και  η κρίση χρέους θα σας φανεί λογικό επόμενο μας ιστορικής συγκυρίας. Είδατε πως μας μάθανε να σκεφτόμαστε; !

Η αλήθεια είναι ότι όντως πρόκειται για φυσικό επόμενο μιας ιστορικής συγκυρίας. Όμως με άλλο τρόπο και για για άλλους λόγους ! Ο λόγος είναι ακριβώς η σημερινή, δυνητική, υπερεπάρκεια ενέργειας !

Σκεφτείτε το λίγο. Τι είναι ένα σπίτι; Πρώτες ύλες και εργασία. Τι είναι το φαγητό που καθημερινά μας συντηρεί; Πρώτες ύλες και εργασία. Τι είναι η θέρμανση με την οποία συντηρούμαστε το χειμώνα; Πρώτες ύλες και εργασία.  Αν έχουμε αυτά τα τρία,  και επαρκή ρουχισμό επιβιώνουμε για μια ολόκληρη ζωή.  Χιλιάδες χρόνια εκκατομύρια άνθρωποι επιβίωσαν έτσι.

Τι είναι οι πρώτες ύλες; Τσιμέντο, άμμος, πετρέλαιο, καύσιμα κάθε είδους, τρόφιμα; Ενέργεια είναι. Κάποιοι τα σκάβουν, κάποιοι τα φυτεύουν, τα συλλέγουν, τα καλλιεργούν, τα μεγαλώνουν αν πρόκειται για κτηνοτροφία.  Και όλα αυτά κάποιοι ξοδεύοντας παλι πρώτες ύλες και εργασία τα μεταφέρουν σε μας  απο πολύ απομακρυσμένα σημεία με ολοένα ευκολότερους και μαζικότερους τρόπους.  Τι θα γινόταν αν, όλοι αυτοί που χρειάζονται να κάνουν όλα αυτά ώστε να προκύψουν όλες αυτές οι πρώτες ύλες και απο αυτές τα απαραίτητα για την καθημερινότητα μας απλά … δε χρειάζονταν; Αν όλα αυτά προέκυπταν ξαφνικά … μόνα τους;!

Μια ιστορική συγκυρία, ακριβώς αυτό θα συνέβαινε. Δηλαδή αυτό ακριβώςπου συμβαίνει σήμερα!

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ρομποτικά και μεταφορικά μηχανήματα κάθε είδους προφανώς αντικαθιστούν  χιλιάδες ή και εκκατομύρια εργατικά χέρια προσφέροντας όμως πάλι τις ίδιες ή και περισσότερες ακόμη, ποσότητες πρώτων υλών. Αν υποθέσουμε ότι τα ρομπότ έχουν φτιαχτεί, και την ενέργεια τους την παρέχει ο ήλιος, ο αέρας, τα κύματα, τότε που είναι το ΚΟΣΤΟΣ;

Μα γιατί αναζητώ το κόστος θα μου πείτε; Γιατί το κόστος είναι η πηγή του πλούτου. Ότι δεν έχει κόστος, πως κάποιος θα σου το πουλήσει; Αν μπορείς να τραφείς να στεγασθείς, να ντυθείς και να ζεσταθείς από το καλό Θεούλη που σου στέλνει σε ένα λεπτό μόλις, με τον ήλιο όση ενέργεια καταναλώνει ολόκληρος ο πλανήτης για 15 χρόνια τότε ; Πώς θα σου την πουλήσουν αυτή την ενέργεια κάποιοι άλλοι; Και πως αυτοί οι άλλοι θα πλουτίσουν;

Η πηγή του κακού λοιπόν, αυτού του τεράστιου κακού που συμβαίνει σήμερα, είναι ακριβώς  πηγή του καλού… Ότι έχουμε εδώ και εκατό χρόνια ανακαλύψει την κατάλληλη τεχνολογία, για  να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες μας ακριβώς από τον καλό Θεούλη… Έναν αιώνα κατάφεραν να το κρύψουν, να το εμποδίσουν, και ετσι να κρατήσουν τον κόσμο ακόμη να εργάζεται. Αναγκαστικά.

Σήμερα όμως αυτό είναι πλέον αδύνατον! Με το Ιντερνετ τα νέα να διαδίδονται πλέον από τον ένα απλό πολίτη στον άλλο, ακόμη και στην άλλη άκρη της γης αμέσως. Οι επιστήμονες, δεν περιμένουν το ελεγχόμενο  όργανο της ελεγχόμενης επιστημονικής κοινότητας για να μοιραστούνε γνώσεις. Δεν είναι στη θέση του Νικολα Τεσλα που μόλις του έκοψε την χρηματοδότηση ο JP Morgan  (τι συμπτωση) οι έρευνες του έμειναν στην αφάνεια για πάντα. Και για ποιό λόγο του έκοψαν την χρηματοδότηση; Επειδή σκόπευε τα αποτελέσματα των ερευνών του, δηλαδή την αθρόα παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, να την παρέχει δωρεάν στον κόσμο !

Σήμερα ένας άσχετος απο εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις στην Κίνα, που δεν είναι καν ο Τεσλα, δείχνει σε έναν ταλαίπωρο στην Αθήνα, που δυσκολεύεται μέσα στην κρίση να επιζήσει, πώς, με σωλήνες PVC να φτιάξει μια ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα για το σπίτι του και να γλιτώσει αμέσως αμέσως τη ΔΕΗ και να ζεσταθεί κιόλας!

Φυσικά και είναι μια ιστορική συγκυρία. Όμως πηγή του κακού δεν είναι όσα οι κακοί λένε, αλλά ακριβώς το ότι σήμερα η πηγή του καλού είναι επιτέλους σε όλους διαθέσιμη !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s